SPORTMASSAGE

De massage wordt grotendeels gegeven met de onderarm gecombineerd met de elleboog. Het masseren met de onderarm geeft een vol en compleet gevoel terwijl massage met de elleboog vast zittende spieren bewerkt. De uitwerking is zeer ontspannend.

Een sportmassage kan zowel voor als na het sporten worden ingezet. Voor het sporten zorgt een massage voor een goede doorbloeding van de spieren en bereidt deze voor op de prestatie die gaat komen.
Een sportmassage na het sporten zorgt ervoor dat vocht en afvalstoffen uit de spieren afgevoerd worden en maakt de spieren weer soepel.                               

Een massage zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt het herstel zodat je zonder spierpijn of vermoeidheid je kunt voorbereiden op een volgende prestatie.

Ook als je geen sporter bent kan de sportmasseur je van dienst zijn bij een stijve nek, schouder, pijnlijke rug of gewoon als ontspanning.

Sporttherapie (bindweefselmassage-triggerpoint therapie- deep-tissue massage)

Sporttherapie is een vorm van massage therapie voor sporters van alle niveaus. Van beginner tot topsporter, amateur tot professioneel. De sporttherapeut heeft het doel de sporter te helpen in het verbeteren of herstellen van (sport)blessures of langdurige (chronische) klachten aan het bewegingsapparaat.

Bindweefselmassage is een massagetechniek die gericht is op het herstellen van de natuurlijke rek- en oppakbaarheid van de huid. Deze massage is niet gericht op de spieren maar op de bindweefsellaag die zich tussen de spieren en de opperhuid bevindt.

Bij Triggerpoint therapie wordt er manueel druk uitgeoefend op een triggerpoint met als doel de verkramping in de spier op te heffen en de spierfunctie te herstellen.

Deep-tissue massage, is een massage met veel en vooral diepe druk. De massage is gericht op het loskrijgen van knopen. Er wordt meer druk uitgeoefend op pijnlijke plekken waardoor diepe knopen of blokkades verminderen

voetreflexmassage

Voetreflexmassage is een methode tot het stimuleren van de reflexen in de voeten om in corresponderende delen van het lichaam reacties op te wekken. Deze reacties kunnen het best worden omschreven als ontspanning of terugkeer van de evenwichtstoestand. Het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Het is belangrijk om met behulp van specifieke hand- en vingertechnieken een reactie (ontspanning, deblokkering) te verkrijgen in de overeenkomende lichaamsdelen.

Detox-cupping behandeling

Een ontspannende massage gericht op nek, schouder en het hoofd. Het hoofd en de nek zijn gebieden die vaak onder druk staan omdat stress en spanning zich gemakkelijk en snel kan ophopen. Dit kan leiden tot hoofdpijn met als gevolg dat deze pijn kan uitstralen tot de nek en schouders. Door het aanraken van deze gebieden kunnen spier blokkades loskomen dat vrijwel direct leidt tot een aangename ontspanning.

Anti stress massage

Een ontspannende massage gericht op nek, schouder en het hoofd. Het hoofd en de nek zijn gebieden die vaak onder druk staan omdat stress en spanning zich gemakkelijk en snel kan ophopen. Dit kan leiden tot hoofdpijn met als gevolg dat deze pijn kan uitstralen tot de nek en schouders. Door het aanraken van deze gebieden kunnen spier blokkades loskomen dat vrijwel direct leidt tot een aangename ontspanning.

ONTSPANNINGSMASSAGE (TOUCH OF STONE)

De Hotstone massage is een weldadige massage die wordt gegeven met warme basaltstenen. Deze stenen zijn zorgvuldig geselecteerd en vervullen bij deze massage een belangrijke rol. De basaltstenen bevatten een hoog percentage magnesium en ijzer en geven deze ook af aan het lichaam. De stenen kunnen daardoor gemakkelijk warmte opnemen en afgeven aan het lichaam tijdens de massage.

bamboemassage

Bamboemassage komt van oorsprong uit China. Deze eeuwen oude massage techniek, die hoofdzakelijk met bamboe stokken wordt uitgevoerd, is bedoeld als een ontspannende massage. Waarbij er met de stokken verschillende strijk bewegingen worden afgewisseld met druk en rolbewegingen. De vezels van de bamboo hebben heel veel gelijkenissen aan onze spiervezels waardoor stokken lichaamseigen aanvoelen.

 

Lomi Lomi massage

Lomi-Lomi massage is een rustige ritmische massage, die gericht is op ontspanning en genezing. Het is een volledige lichaamsmassage die uitgevoerd wordt met mooie, lange, vloeiende bewegingen over de volledige lengte van het lichaam, waarbij voornamelijk met het zachte deel van de onderarmen wordt gemasseerd.

 

Ayurvedische Massage

Ayurvedische massage is afkomstig uit India en betekend “kennis van het leven.” Beter bekent als een levenswijze. De massage is gericht op het zelfhelende vermogen van de mens te activeren.
Doel van de massage;

• Lichaam in balans brengen
• Energetische massage; goed voor huid en spieren
• Opgebouwd uit 3 verschillende soorten Dosha’s VATA-PITTA-KAPHA.
Deze Dosha’s bepalen je gewoonte, sterkte en zwakke punten
• In balans brengen Dosha’s en lichaam wordt gereinigd
• Kalmerende en vitaliserende ervaring
• Samengestelde massage-olie voor ieder type Dosha
• Stimuleert de bloedsomloop, lymfe; en zenuwstelsel. Tevens bevorderd de Ayurvedische massage de opname van voedingsstoffen, doorbloeding van de organen en activeert afscheiding van de afvalstoffen.

WordPress Video Lightbox